Toate beneficiile gimnasticii medicale

Adesea, veti avea un disconfort la nivelul coloanei vertebrale, dureri musculare sau o stare generala de rau care pare sa nu aiba nicio cauza. Chiar daca nu ne dam seama, cauza reala a acestor simptome poate fi pur si simplu o postura incorecta. Acest lucru este valabil mai ales daca petreceti multe ore in aceeasi pozitie. Se intampla adesea ca dupa multe ore petrecute in fata unui ecran de calculator sau stand in masina sa apara simptome de disconfort.  Gimnastica posturala ajuta la corectarea tuturor acelor erori mai mult sau mai putin grave care sunt cauza durerilor de spate si a unei serii de alte simptome. Ea serveste la modificarea acelor vicii care sunt motivul real al disconfortului, uneori grav si debilitant, care afecteaza milioane de oameni in fiecare zi. Pentru a evita pierderea de timp si de bani, este necesar sa se apeleze la centre si clinici specializate care abordeaza situatia in mod global, tinand cont de toate particularitatile individului. Va fi util sa fiti insotit de o persoana calificata si special pregatita pentru a invata, in timp, cum sa efectuati corect o serie de exercitii simple, dar benefice. Poti merge in statiuni balneare pentru terapie.

Cu aceasta abordare si cu o anumita rabdare, veti vedea rezultatele dorite nu numai din punct de vedere „estetic”, ci mai ales medical, cu o reducere clara a durerilor de spate si, in multe cazuri, cu disparitia acestora. Pentru a ne da seama de adevarata problema, trebuie doar sa observam oamenii. De exemplu, la birou, unde colegii nostri se holbeaza ore intregi la un ecran intr-o pozitie nefireasca. Sau in metrou, in autobuz sau in masina. Lumea moderna ne obliga sa petrecem din ce in ce mai multe ore intepeniti, stand pe lucruri care, de multe ori, nu sunt ergonomice si care duc la pozitii absolut gresite.

Ce este gimnastica medicala?

Dupa cum sugereaza si termenul insusi, este o activitate fizica care are ca scop sa ne invete corpul pozitiile corecte pe care trebuie sa le adopte din nou. Este vorba de o serie de exercitii, mai mult sau mai putin simple, care au ca scop reechilibrarea structurii musculo-scheletice. Scopul lor este de a permite corpului, in timpul activitatilor zilnice normale, sa adopte o postura corecta si astfel sa efectueze miscarile in cel mai bun si mai eficient mod, evitand astfel o serie de simptome enervante. Este buna pentru cei care au deja o patologie, cum ar fi scolioza, si ofera multe beneficii, dupa cum vom vedea mai tarziu, dar si pentru cei care sunt sanatosi, dar sunt fortati sa adopte pozitii incorecte din cauza vietii de zi cu zi.

Pentru ce este gimnastica medicala?

Gimnastica medicala este folosita pentru a ne realinia corpul pentru a preveni ca greutatile sa fie plasate gresit pe anumite zone. De foarte multe ori, spatele si zona gatului/cervicala sunt supuse la cea mai mare presiune, declansand o serie de probleme (dureri de spate, dureri de gat, migrene) care pot compromite cu adevarat calitatea vietii celor care sufera de ele. Beneficiile gimnasticii medicale sunt variate deoarece aceasta practica, asa cum am mentionat, are o abordare holistica in care fiecare element al corpului uman este legat de celelalte. Daca un element al acestui sistem este in disfunctie, poate crea dezechilibre care trebuie abordate si tratate.