Ce taina ascunde sarbatoarea de Craciun

de craciun

Sarbatoarea Craciunului, prin tiparul traditiilor si al obiceiurilor specifice, ne inspira sa activam cantitati mari de bunavointa si toleranta. In aceasta interdependenta se afla placerea fiecaruia de a fi purtat de valul credintei pe meleaguri pline de savoare si curatire sufleteasca. Luminatorul trupului este insasi ochiul scaldat in sclipirea potrivita sufletului sau. Tot valul festiv ce infrumuseteaza taramurile si asterne feeria de iarna inaintea intregii planete, formeaza sentimentul de uniune profunda in numele credintei. Sfera specifica nasterii Domnului Sfant activeaza modulul de curatire al gandurilor, de iertare si pregatire al fondului de transpunere in recunostinta divina. La simpla apreciere de moment pentru sarbatoarea de Craciun, mentii un tonus cu vibratie ridicata, prin impodobirea si pregatirea minutioasa a spatiului locativ formandu-se un spatiu propice relaxarii si reflectarii profunde.

Cum se oglindeste sarbatoarea Craciunului in sufletul omului.

Impartasirea simturilor prin participarea la acest act de mare sarbatoare creeaza reactii personale debordante, extrase din elementele ce imbraca ambientalul peste tot in jur. Placerea de a privi frumusetea expusa imprima psihicului o serie de reactii pozitive:

  • un brad de Craciun verde imprima sentimentul de vitalitate si trainicie;

  • nasterea Domnului Sfant imprima speranta si credinta ca nasterea marcheaza incepuri bune, prielnice;

  • colindatorii imprima sentimentul de darnicie si intrajutorare;

  • casa si masa imbelsugata imprima sentimentul de bunastare;

  • lumina ambientala cu lumanari sau instalatii imprima sentimentul de protectie, de a fi vegheat;

  • accentele stralucitoare si decoratiunile folosite imprima caracter unic intregii sarbatori.

Timpul petrecut alaturi de cei dragi este plasat, astfel, in sfera intelegerii, tolerantei, binedispunerii si a impartasirii de momente remarcabile. Simpla limpezire a gandurilor creeaza o conexiune spirituala si relationala amplificata.

Ce eliberari au loc in preajma sarbatorilor de iarna

Oamenii sunt permanent pe ritm de repede inainte, insa in perioada sarbatorilor de iarna ei devin mai constienti de parcursul lor existential. Natura eliberarilor se proiecteaza in raport cu credinta fiecaruia. Iarna marcheaza lipsa vietii pe pamanat si impacteaza astfel psihicul in aria eliberarilor prin fundal rece, potrivit. Sa renunti la ceva ce face parte din tine devine greu cand natura e vie, zapada si gheata fiind asociate cu eliberarea usoara a mustrarilor de constiinta.

In plus, cadrul festiv face loc mai usor eliberarilor si propulseaza acceptarea ca reactie pozitiva. Armonia interna degajata de un brad de Craciun frumos decorat, podoabele si stralucirea din locuinta, sfera protectiva creata cu ajutorul instalatiei de brad artificial de Craciun este practic o simfonie de artificii ce transpune omul intr-o aura de meditatie profunda. Aceasta constientizare, lipsita de judecata, este cea care vindeca si schimba evolutia personala. Eliberam, astfel, orice urma de sentiment distorsionat, rana sau apasare sufleteasca. Pentru ca viata e in continua miscare si noi urmam cursul, nu gasim timp propice de eliberari decat in aceasta perioada ce se asterne cu intreaga ei incarcatura speciala si multibenefica peste organism.

Magia se revarsa in toata splendoarea.

Cand privesti intreaga simfonie creata in confortul casei tale, in drumul catre munca, in interiorul spatiului dedicat muncii, in interiorul lanturilor de magazine sau oriunde altundeva pasesti, un val constant de sentimente se propaga cu repeziciune. Magia atmosferei de sarbatoare se revarsa peste tot cuprinsul planetei, la unison.

Decoruri desprinse din basme, BraziCraciun.net prezinta brazi de Craciun de lux si brazi artificiali ieftini, ghirlande de brad si ploi de lumini creeaza atitudinea solemna si armonizeaza relatiile cu cei din jur. In acest moment, sa faci o bucurie cuiva e cel mai staruitor gand. Magia devine mai captivanta, mai insufletitoare si mai eliberatoare cu fiecare moment ce transcede sfintenia. Oricat de veche ar fi sarbatoarea Craciunului, fiecare noua experienta se manifesta cu acelasi entuziasm si aceeasi emotie instaurata. Schimbarile care guverneaza aceasta traversare de o noblete desavarsita se regasesc in proiectia mentala sub forma de amintiri, generand un nou cadru de propagare pentru sezonul urmator.