Informatii relevante pentru orice pasionat de laptopuri

Indiferent daca esti loial Windows, un fan Mac sau doresti sa incerci ceva nou, ar trebui sa stii ce sa cauti intr-un laptop inainte de a face o investitie. Este mai mult de luat in considerare decat sistemul de operare. Exista porturi care accepta perifericele dvs.? Poate rula jocuri la o rezolutie de 1080p sau mai mare? Acestea sunt consideratii pe care trebuie sa le cantariti.

Mac, Windows sau altceva?

Sistemul de operare ar trebui sa fie prima dvs. consideratie majora. In timp ce in mod traditional aceasta dezbatere a fost dominata de MacOS de la Apple si Windows de la Microsoft, sistemul de operare Chrome de la Google este acum o alternativa foarte populara oferita de obicei pe laptopuri mult mai accesibile.

Windows

PC-urile bazate pe Windows sunt o categorie incredibil de diversa. Zeci de producatori le produc, iar calitatea si pretul pot varia foarte mult in functie de modelul si marca pe care o alegeti. Cele mai rapide modele vor depasi Mac-urile in ceea ce priveste performanta, iar multe companii isi adapteaza PC-urile Windows pentru un anumit scop, cum ar fi jocurile sau afacerile.

In ceea ce priveste software-ul, Windows este mult mai deschis decat MacOS. Este standardul pentru dezvoltarea jocurilor si a multor programe legate de afaceri, dand putere unei biblioteci de software mai mare. Windows se bucura, de asemenea, de actualizari majore cu functii noi.

MacOS

Apple a fost intotdeauna protector fata de marca sa, lansand produse in iteratii foarte deliberate. Orice produs Apple isi va respecta standardele, in timp ce orice producator poate crea un computer bazat pe Windows sau Chrome OS cu specificatii unice. Ca rezultat, Mac-urile sunt foarte usor de utilizat si stabile. Si pentru ca provin din acelasi ecosistem, reteaua de asistenta plina de resurse a Apple poate ajuta cu usurinta la orice probleme care apar.

Sistemul de operare Chrome

Sistemul de operare Chrome al Google este diferit de Windows si MacOS. Bazata pe browserul Chrome, aceasta platforma sa concentrat initial pe aplicatii bazate pe web si pe accesibilitate. In timp ce acesta din urma este inca valabil, sistemul de operare Chrome a evoluat de-a lungul anilor pentru a accepta software-ul desktop si aplicatiile mobile mai traditionale, similare rivalilor sai.

Ce trebuie sa stiti despre hardware

CPU/Procesor

Ca si in cazul oricarui computer, procesorul este creierul notebook-ului si face cea mai mare parte a muncii generale. Cand computerul trebuie sa acceseze sau sa modifice date, CPU executa acea sarcina. Procesoarele mai bune vor putea procesa mai multe date la viteze mai rapide. Cu toate acestea, retineti ca viteza de ceas pura a unui procesor nu descrie neaparat intreaga functionalitate.

Grafica

O unitate de procesare grafica sau GPU este un cip care genereaza toate imaginile pe care le vedeti pe ecran. Majoritatea laptopurilor de gama inferioara sunt livrate cu grafica integrata, ceea ce inseamna ca componenta este montata in interiorul procesorului principal. De exemplu, aproape toate cipurile de laptop Intel includ grafica integrata, si anume Intel Iris Xe in modelele de ultima generatie si grafica Intel UHD la modelele mai ieftine. AMD produce unitati de procesare accelerata sau APU-uri care combina nuclee CPU si GPU pe acelasi cip intr-un mod similar.

Articol de advertorialetop.ro , contacteaza-ne pentru o oferta personalizata.