De ce oferirea de cadouri pentru femei te face fericit?

cadouri pentru femei

Esti unul dintre acei oameni carora le place sa ofere un cadou la fel de mult ca sa primeasca? Suntem si noi in aceasta categorie! Fie ca este Ziua Indragostitilor, Ziua Mamei, Ziua Tatalui sau chiar Craciunul, exista o multime de ocazii de a oferi cadouri pe tot parcursul anului. Cine a spus ca banii nu pot cumpara fericirea, evident, nu si-a cheltuit banii in locurile potrivite. Atunci cand cauti cele mai interesante cadouri pentru femei pe Jubi, pentru barbati sau pentru copii, cu siguranta descoperi cat de fascinant este sa oferi cadouri.

Desi risipirea constanta a banilor in incercarea de a umple un gol emotional adanc inradacinat cu mai multe „lucruri” materiale probabil nu este cheia fericirii pe termen lung, cheltuirea banilor pentru altii este un cadou nu numai destinatarului, ci si pentru tine. Angajarea in acte de generozitate este dovedit stiintific ca ne face mai fericiti. Gandeste-te la asta. Ce te-ar face mai fericit – sa cumperi o pereche de pantofi ingrozitor de scumpi, care sa iti faca bataturi  sau bucuria si recunostinta de pe fata cuiva cand ii oferi un cadou atent? Te-ai simti mai bine sa cumperi un tort intreg si sa-l devorezi singur sau sa-l imparti cu altii? Pe baza dovezilor s-ar parea ca oferirea de cadouri inseamna de fapt grija si  ne poate face mai fericiti. Dar care este exact stiinta din spatele generozitatii?

Avem generozitatea in ADN

Ca specie, oamenii sunt in mod fundamental fiinte sociale. Traim impreuna, mancam impreuna si lucram impreuna. O parte din aceasta socialitate este actul de a avea grija unul de celalalt. Impartitul, fie ca este vorba de mancare, cunostinte sau cadouri, este un exemplu al modului in care omenirea este in mod inerent generoasa. Generozitatea noastra face parte din motivul pentru care specia noastra continua sa creasca si sa prospere. Daca am fi fost preponderent egoisti, refuzul nostru de a imparti unii cu altii inseamna ca probabil am fi disparut cu mult timp in urma.

Daruirea produce endorfine (si endorfinele ne fac fericiti)

Neurologii sugereaza ca creierul nostru este conectat pentru a obtine placere din a darui. Studiile au gasit de fapt dovezi cantitative ca simtim un sentiment mai mare de fericire atunci cand cheltuim bani pentru altii, spre deosebire acel moment cand cheltuim banii pentru noi insine. Expresia de pe fata destinatarului atunci cand isi deschide cadoul ofera un lift psihologic celuilalt si declanseaza eliberarea de endorfine in creierul sau, producand aceleasi sentimente euforice de placere si bucurie pe care le putem experimenta dupa un antrenament complicat.

Un cadou pentru femei potrivit poate conserva o relatie

Studiile au sugerat ca un cadou atent si facut la timp iti poate intari si dezvolta conexiunea cu o alta persoana. Un cadou poate fi o modalitate non-verbala prin care o persoana isi exprime sentimentele si aprecierea fata de destinatarul cadoului. De exemplu, ai avut o zi groaznica la serviciu, asa ca partenerul iti cumpara un buchet frumos din florile tale preferate. Sunt sanse ca acest mic act de generozitate sa iti ridice moralul si sa iti ofere siguranta.

Unii oameni ar putea mormai ca nu le place sa ofere cadouri. In general, par sa creada ca alti oameni sunt prea greu de cumparat sau ca este prea multa munca, este prea scump sau se pune prea multa presiune. Dar, intr-adevar, nu este atat de greu. Un mic cadou atent poate fi nepretuit. Cadourile nu ne fac fericiti pentru ca sunt gesturi marete, fastuoase sau excesiv de scumpe, ne fac fericiti pentru ca ne permit sa ne conectam cu cineva la care tinem.

Jubi
Telefon: +40733066660
Adresa: Strada Progresului 102-108 Sp AD4, București 050696, Romania
https://goo.gl/maps/dDggLcusMLVVrZZ49