Cum, cand si unde iti poti repara jantele deteriorate?

Sunt frumoase, mai ales in marime mare. Sunt mai elegante decat jantele obisnuite din tabla si capacele lor din plastic. Da, cele pe care le gasim de-a lungul drumurilor cand si-au abandonat proprietarul. Problema, janta din aliaj este fragila. In momentul in care ai nevoie de reparatii jante aliaj tine cont de faptul ca acestea se vor repara mai greu decat cele din otel si vor avea nevoie de specialisti care sa stie cum sa se ocupe de ele. Nu incerca sa iti repari jantele de aliaj singur in fata blocului, pentru ca acestea sunt foarte fragile si nu vei putea sa le repari prin ciocanire.

Identificati daunele

Jante sparte, distorsionate, crapate, deformate. Deteriorarea rotilor este grava, deoarece va poate afecta siguranta si a altor soferi. In plus, deteriorarea poate provoca o uzura slaba a anvelopelor si le poate scurta durata de viata. Deteriorarile pot fi clasificate in patru categorii: lovituri, gauri si fisuri, zgarieturi si deteriorari prin coroziune.

Zgarieturile, o problema estetica

Pentru zgarieturi, lacuri, puteti utiliza un indepartare a zgarieturilor. In cazul in care zgarieturile sunt adanci, revopsiti sau lasati revopsita intreaga janta. In caz de daune semnificative, cel mai bine este sa apelati la un profesionist. Acesta este chiar cazul cu afectiuni minore atunci cand aveti jante vopsite in doua tonuri (numite si jante acoperite cu diamant sau chiar lustruite sau jante de tip crom.

Daca este vorba doar de zgarieturi, de cele mai multe ori nu vei avea decat probleme estetice. In cazul in care janta este si stramba, nu doar zgariata, vei incepe sa pierzi aer din anvelopa si aceasta nu va mai avea presiunea corecta. In sensul acesta, poti apela la vulcanizare Brasov daca esti in zona, sau la orice alta vulcanizare, daca esti departe, astfel incat sa te asiguri ca rulezi la presiunea normala.

Zgarieturile mari si daunele mai ale jantelor, strict pentru profesionisti

Sfaturi de siguranta ale specialistilor in repararea jantei, sfaturi vazute pe internet, truse de reparare a jantei, nu functioneaza la daune majore. Minunea nu exista. Dupa scoaterea anvelopei, incepeti sa slefuiti janta. Apoi urmatorii pasi sunt desfasurarea, sudarea, strunjirea si lustruirea. Renovarea se incheie cu vopsirea si finisarea inainte de reasamblarea anvelopei si echilibrare.

Acordati atentie asigurarilor

Diferitele faze fac posibila obtinerea jantelor complet renovate si in stare buna. Renovare valabila in 95% din cazuri, atat timp cat asigurarea  poate functiona in unele cazuri. In cazul in care masina este acoperita de o politica pentru toate riscurile, se intelege de obicei, dar trebuie sa tineti cont de deductibilitate. Se poate incheia o asigurare specifica; vorbeste cu asiguratorul tau.

Atunci cand cauti cele mai bune servicii de indreptat jante, mergi intr-un service roti care are recenzii pozitive astfel incat sa poti evita cu succes surprizele neplacute si sa nu apara evenimente care sa iti puna viata in pericol sau care sa iti afecteze masina. Atunci cand mergi cu jantele foarte strambe vei avea probleme cu directia, vei deteriora mai repede cauciucurile iar condusul se va transforma in stres.