Tablourile ideale pentru locuinta ta

Tablourile decorative care sunt alese cu mare atentie ofera stil si personalitate casei in care te afli, insa scopul nu se limiteaza doar la evidentierea caracterului locuintei tale si la infrumusetarea peretilor, ci pot fi un punct central al incaperii in care te afli sau ca elemente de legatura intre numeroase stiluri si obiecte de mobilier.

Mai mult de atat, poti amplasezi cu usurinta tablourile in orice loc doresti tu,  asftel de cele mai multe ori aceste obiecte de arta pot parea investitii inspirate.

Achizitionarea unor piese de arta depinde in mare parte de preferintele tale, dar daca consideri ca este o sarcina grea de indeplinit atunci cand vrei sa le alegi pe cele mai potrivite tablouri, fie ca sunt tablouri pentru dormitor, baie, bucatarie, sufragerie te poti inspira de pe site-urile online.

De exemplu, poti opta pentru tablouri canvas personalizate la un pret accesibil.

Aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare atunci vrei sa iti cumperi obiecte de arta:

In primul rand, inainte de a te gandi daca tabloul se imbina cu decorul locuintei tale si daca se potriveste cu tema cromatica, trebuie sa te asiguri ca marimile sale se potrivesc cu cele ale peretelui unde vrei sa il amplasezi. Un tablou cu dimensiunea mare  iti va ingreuna  atmosfera deoarece fiind destul de voluminos nu va incapea in toate locurile , pe cand un obiect de arta cu dimensiunile mici iti va da senzatia este amplasat in locul ideal pe perete.

Obiectele de arta amplasate pe verticala infatiseaza un aspect deosebit atunci cand sunt asezate pe peretii ingusti si inalti , iar cele pozitionate pe orizontala se imbina perfect in zonele in care au forma unui dreptunghi, de exemplu, spatiul liber care este de deasupra unei canapele sau a semineului .

De altfel, un tablou amplasat deasupra unui obiect de dimensiune mare de mobilier precum o canapea , un fotoliu sau o masa nu trebuie sa depaseasca limita de o treime din latimea acestuia.

In acelasi timp, un tablou decorativ  trebuie sa il asezi la o inaltime de 15-30 de centimentri deasupra mobilierului, dar nu este indicat sa fie mai sus de nivelul ochilor.

Intr-un ansamblu de tablouri decorative, simetria poate fi reprezentata de selectia unor piese de arta cu marimi asemanatoare, fie prin utilizarea unui singur tip de rama.

Achizitionarea unui tablou contemporan intr-o culoare,  care nu se afla in niciun decor al incaperii, in afara faptului ca este o varianta destul de indrazneata, iti poate induce o senzatie sofisticata decat daca ai ramane la tema cromatica prestabilita de la inceput.

Tablourile pentru camera din dormitor ar trebui sa iti transmita o stare de relaxare , de calmitate, izolare cu propriile tale ganduri si sa te ajute sa ai un somn linistitor  atunci cand vrei sa te odihnesti.

De obicei, culorile fluorescente si temele macabre trebuie sa le ocolesti pe cat de mult posibil in dormitor, insa  ai la alegere atat de multe variante astfel incat acest lucru nu ar trebui sa te impiedice sa faci alegerea corecta.

Asadar, cumpara cu gust si increderfe tablourile pe care ti le doresti !