Tabere educaționale pentru copii: de ce să faci alegerea asta

 

Fiecare părinte vrea tot ce este mai bun pentru copilul lui. Dorința cea mai mare este ca cel mic să aibă parte de un viitor asigurat, perspective frumoase și să fie remunerat pe măsura abilităților sale. Să ducă o viață peste medie și să facă ce îi place.

În afară de timpul de calitate prin care părinții simt nevoia să își exprime dragostea față de copii, ei mai vor să îi și ghideze în direcția corectă din punct de vedere profesional. Corect însemnând, la modul ideal, îmbinarea utilului cu plăcutul, a talentelor native cu cerințele din piață. Ei bine, vacanțele sunt o oportunitate foarte bună pentru a explora pasiunile copiilor.

Chiar dacă au abilități și talente native deosebite, copiii trebuie ghidați, inspirați și motivați să facă pași în domeniul de care se simt atrași. Încurajarea părinților, suportul și investiția de timp sunt cruciale. Perseverența este un ingredient cheie în orice reușită.

Vacanțele pentru copii își pot pierde rapid farmecul dacă cei mici apucă să intre într-o rutină care constă în statul pe telefon, jocuri pe computer, Youtube, Tik-Tok sau Netflix. Este normal ca părinte să vrei ca cel mic să se relaxeze pe perioada vacanțelor, dar în același timp să își folosească și inteligent, constructiv timpul liber. 

Step IT Academy înțelege perfect această nevoie și îi răspunde pe măsură. Cu o experiență de 23 de ani la nivel internațional în domeniul educației IT pentru copii și adulți, o prezență pe poziție de leaderi în 21 de țări, peste 250.000 de absolvenți, printre cei mai experimentați profesori și programe de studii constant actualizate, Step IT Academy a creat un concept unic de tabere de vacanță pentru cei mici.

Într-o atmosferă de încredere, prietenoasă, cu suportul celor mai dedicați traineri specialiști, în săli confortabile dotate cu cele mai performante echipamente sau departe de agitația urbană, în peisaje de basm din țară, copiii învață lucruri fascinante, inteligente și atractive într-o manieră antrenantă și plină de distracție.

Taberele de vacanță Step It Academy se desfășoară de regulă pe parcursul a 5 zile în care cei mici au parte de sesiuni specifice de învățare, extra-activități educative, dar și de jocuri de relaxare, iar dacă taberele sunt organizate în afara Bucureștiului, copiii se bucură și de drumeții în peisaje naturale feerice, focuri de tabără, activități de sezon, petreceri tematice, seri de karaoke și multe altele.

Intervalul de vârstă pentru înscrierea la taberele Step IT este între 9-14 ani. Sesiunile de învățare cuprind domenii precum bazele programării (Python, CSS, HTML) creare de website-uri, wordpress, principii de asamblare și motorizare a unui robot, arta digitală, vlogging, secretele Youtube, Tik-Tok și Instagram, crearea de animații și jocuri 2D și 3D, crearea și programarea inteligenței artificiale și altele.

O tabară de vacanță care combină utilul cu plăcutul, informația nouă cu joaca reprezintă modalitatea ideală de a motiva un copil să descopere noi lumi, teritorii fascinante neexplorate încă, să pună baze solide pentru o carieră de succes și totodată să se relaxeze prin joacă.

Mai multe informații despre taberele educaționale Step IT Academy disponibile aici.