Spalarea corecta a costmelor de baie
Atunci cand ai o intreaga colectie de costume de baie cu siguranta te intrebi cum ar trebui sa le speli corect, astfel incat sa nu intampini probleme cu ele si sa nu le deteriorezi. Apa foarte fierbinte poate sa nu fie cel mai bun prieten al costumelor de baie, in functie de materialul din care acestea sunt facute. Cel mai bine ar fi sa citesti eticheta inainte de a baga costumele de baie la spalat sau sa tii cont de sfaturile de mai jos, pentru a evita sa iti strici costumul de baie.
Sfaturi utile pentru a spala costumele de baie
Costumele de baie fac parte din fiecare vacanta de vara. Indiferent de plaja, unul sau doua costume de baie intregi din diferite tesaturi si croieli ar trebui sa fie intotdeaunain valiza. Dar diferite tesaturi inseamna si provocari in ingrijirea acestora. Tesaturile din neopren si poliamida trebuie sa fie ingrijite diferit. Pentru ca acestea sa nu se uzeze sau sa se estompeze si sa fie inlocuite dupa un sezon, exista cele mai bune sfaturi pentru ingrijirea acestora.
Inainte de a folosi bikini pentru prima data, trebuie spalat manual cel putin o data. In acest fel, infectiile pot fi prevenite si mai putini coloranti ajung pe piele. Inainte de a sari in piscina sau in apa marii, se va face un dus. Urmele de protectie solara, creme si particule de parfum de pe costumele de baie nu reactioneaza cu clor sau apa sarata. Dupa scaldat, bikiniul trebuie spalat scurt cu apa proaspata. In plus, este recomandabil sa nu se usuce costumul de baie umed la soare. Acest lucru va face culoarea sa se estompeze rapid.
S-a terminat vacanta si valiza este plina de rufe murdare. Bikini si costume de baie intregi trebuie cu siguranta sa fie spalate corect o data – fie manual, fie in masina de spalat. Inainte de a ajunge la foarfece, se va citi eticheta alba cu compozitia materialului . La fel ca in cazul tuturor tesaturilor de bikini si costume de baie intregi, spalarea cu un program usor de intretinut cu un detergent usor sau detergent de lana la 30 de grade si un numar redus de rotatii (in jur de 600) face bikiniul frumos si curat fara a-si pierde forma. Se va intoarce totul din interior spre exterior, astfel incat tesatura sa nu-si piarda culoarea. Pentru ca umerasele sau capetele metalice sa nu indoaie sau sa zgarie tamburul, cel mai bine este sa se puna costumul de baie intr-o punga de rufe.
Neoprenul nu mai este doar tesatura surferilor. Tot mai multe etichete au descoperit materialul robust pentru costumele lor de baie. Tesatura din pacate, este si mai dificil de curatat, deoarece corpul transpira mai mult in tesatura si neoprenul poate fi spalat doar manual cu apa rece. Daca bikiniul este foarte murdar, se inmoaie in apa rece cu putina pulbere de spalat cu aproximativ 15 minute inainte de spalare. In caz contrar, se poate trimite si la serviciul de curatenie profesional. Se asigura ca nu se indoaie sau se ruleaza materialul, ci se aseaza plat intr-o punga si se protejeaza de lumina directa a soarelui.
Inainte de a pune costumele de baie in masina de spalat ar trebui sa verifici ca materialele sa fie compatibile. Uneori este posibil sa poti folosi programul de spalare rapida pentru costumele tale, insa alteori este posibil sa fie nevoie sa alegi programe speciale in functie de materiale, caz in care va fi greu, daca nu imposibil sa combini costumele de baie din materiale diferite, cu cerinte speciale, in aceeasi spalare. Daca este necesar, poti spala costumele de baie de mana.