SEO, un deschizator de drumuri pentru miciile afaceri!

Toate afacerile, mari si mici, apeleaza la o agentie SEO din aceleasi motive: pentru a atrage cat mai multi consumatori pe site-ul lor prin rezultatele organice Google. Cu toate acestea, desi au acelasi scop, ei nu adopta neaparat aceeasi abordare. Intr-adevar, tehnicile care functioneaza bine pentru companiile mari nu sunt neaparat potrivite pentru IMM-uri. De aceea am decis sa cream acest ghid SEO special pentru intreprinderile mici.

Majoritatea proprietarilor de afaceri mici au auzit vag de SEO si stiu ca are legatura cu motoarele de cautare. Ei mai stiu ca cel mai cunoscut si mai folosit motor de cautare este Google, dar nu realizeaza neaparat cat de mult poate face o campanie de optimizare SEO pentru ei. Unii chiar cred ca nu au nevoie de el, deoarece dau peste site-ul lor atunci cand isi introduc numele companiei in bara de cautare Google.

Gasirea site-ului vostru atunci cand cautati pe Google numele companiei  inseamna doar ca Google este capabil sa gaseasca si sa acceseze cu crawlere site-ul, dar asta nu inseamna ca site-ul este optimizat pentru a fi gasit de un numar maxim de potentiali clienti printre utilizatorii site-ului actualului motor de cautare. Daca introducerea numelui companiei este singura modalitate de a va regasi pe Google, stiti ca sunteti inca departe de a fi exploatat intregul potential SEO al site-ului vostru, din doua motive:

Intreprinderile mici nu sunt de obicei suficient de cunoscute pentru ca oamenii sa-si foloseasca numele pentru o cautare pe Google.

Doar clientii care cunosc deja compania si numele acesteia o vor gasi astfel, ceea ce inseamna ca nu va ajunge la noi clienti potentiali.

In calitate de proprietar de afaceri mici, efectuarea SEO va ofera mai mult control asupra strategiei de marketing a afacerii voastre. De la crearea site-ului web pana la scrierea continutului, SEO trebuie sa fie integrat chiar in fundatiile site-ului.

Astazi, mai multe platforme de creare de site-uri usor de utilizat includ functii incorporate care permit utilizatorilor sa-si optimizeze site-urile web rapid si fara a cheltui sume uriase de bani. Prin urmare, este important sa va alegeti bine CMS-ul.

Platformele precum WordPress sunt CMS de alegere pentru intreprinderile mici. Daca intentionati sa va optimizati site-ul pe cont propriu, dar doriti sa angajati un profesionist pentru a va crea si proiecta site-ul, asigurati-va ca usurinta de optimizare este un criteriu de care tineti cont in procesul de creare.

Este foarte important ca site-ul vostru sa fie potrivit pentru navigarea pe orice tip de dispozitiv, astfel incat site-ul sa ofere o experienta satisfacatoare pentru toti vizitatorii pe site-ul vostru, fie ca folosesc un computer, un smartphone sau o tableta, insa acest lucru il pot implementa o echipa de specialisti precum PSK. Aproximativ jumatate dintre utilizatorii de internet de astazi folosesc un dispozitiv mobil, motiv pentru care Google si alte motoare de cautare au decis sa schimbe modul in care indexeaza site-urile web. Acum nu mai acorda prioritate versiunii clasice, ci versiunii mobile a site-ului.