Motive pentru a purta ochelari de soare pe tot parcursul anului

Toti purtam ochelarii de soare vara. Dar toamna, iarna, primavara… si ochelarii nostri sunt cufundati intr-o letargie adanca in partea de jos a unui sertar.

Ochii nostri, cele mai sensibile organe ale corpului, nu au nevoie de protectie pe tot parcursul anului? Ba da si iti recomandam sa intrii pe ochelari Iasi pentru a ajunge la perechea de ochelari potrivita pentru tine.

Acestea sunt primele motive pentru a purta ochelari de soare pe tot parcursul anului.

 Vara s-a terminat, dar radiatiile UV nu.

Soarele este o sursa inepuizabila de lumina, caldura… si alte radiatii daunatoare care ajung la noi. Aceste raze cauzeaza multe probleme in pielea si ochii nostri: riduri,arsuri, modificari de culoare si cancer de piele,  cataracta etc…

Este adevarat ca ratele de radiatii UV sunt maxime in timpul verii si este, de asemenea adevarat ca, in acel moment in care petrecem de obicei mai mult timp in afara este vara: doi dintre factorii care influenteaza cel mai mult agresiunea razelor soarelui asupra ochilor nostri.

Dar nu trebuie sa uitam ca soarele este acolo pe tot parcursul anului. Si de-a lungul zilelor anului, soarele emite raze de lumina care sunt benefice impreuna cu altele care sunt daunatoare. Cheia este sa profitam de beneficii si sa ne protejam impotriva celor daunatoare.

Soarele este mai putin intens, dar mai enervant

Soarele face o calatorie cu arc mai scurt (observam ca durata zilelor a scazut) si e mai aproape de orizont. Acest lucru inseamna ca este de obicei mai enervant decat in timpul verii, cand este mai vertical si ca lumina este orbitoare, deoarece reflecta si ricoseaza mai mult pe suprafete orizontale si patrunde mai mult in ochi.

Siguranta sporita la volan pe tot parcursul anului

Legat de punctul anterior, soarele este acum mai enervant si mai invalidant atunci cand suntem la volan. Multi oameni conduc la locul de munca si, desi calatoriile lungi sunt mai epuizante, calatoriile scurte s-au dovedit a fi cele mai periculoase. O pereche de ochelari de soare buni creste vederea, contrastul, concentrarea si va permite sa reactionati mai rapid la evenimentele neprevazute de pe drum.

 Efectul ochelarilor impotriva vantului, frigului si alergenilor

Ochelarii de soare ofera, de asemenea, protectie impotriva vantului si frigului. Ei sunt, de asemenea, foarte utili pentru cei care au un anumit tip de alergie,  cum ar fi conjunctivita sezoniera care poate aparea in diferite momente ale anului.

 Ochelarii ajuta impotriva ochilor uscati

Multe zile de iarna umiditatea relativa a aerului este mai mica decat in timpul verii. Persoanele care sufera de ochi uscati au mai multe simptome de disconfort in acest mediu rece si uscat. In plus, starea lor poate fi exacerbata de incalzire, care usuca si mediul. Purtarea ochelarilor de soare in aer liber poate ameliora aceste simptome, deoarece ajuta la mentinerea umiditatii ochiului.

Protectia impotriva impactului

Nu numai in sporturile de iarna de obicei, in orice activitate sportiva ele reprezinta o protectie fizica foarte importanta, in plus fata de actiunea lor ca filtru.

Ochii albastri sau verzi au nevoie de mai multa protectie

Persoanele cu ochi deschisi au mai putina melanina,un pigment intunecat care ne protejeaza in mod natural de lumina soarelui. Prin urmare, ochii usori, precum si persoanele cu piele deschisa la culoare (fototipul I si II) au nevoie de mai multa protectie decat persoanele cu ochi negri.