Ingrijirea parului gri

Nevoile de ingrijire ale parului se schimba pe parcursul vietii. Exista anumite remedii prin care parul gri sa straluceasca si cateva sfaturi cu privire la schimbarea culorii. Parul gri este un proces natural – pentru unii oameni la varsta de 30 de ani, pentru unii doar peste 60 de ani. Aproximativ 70% din toate femeile isi ineaca parul carunt cu o colorare – dar parul cenusiu poate parea, de asemenea, ingrijit si elegant.

Culoarea naturala a parului se datoreaza melaninei pigmentare a corpului. Cu toate acestea, productia de pigmenti scade odata cu inaintarea in varsta. In loc de coloranti maro, rosiatici sau blonzi, parul continua sa devina alb. Impresia parului cenusiu este creata numai atunci cand este amestecat cu firele inca colorate.

Exista diferiti factori care determina cand se pierde culoarea parului si se favorizeaza culoarea cenusie- gene, dieta , stil de viata, de exemplu. Atunci cand primele fire albe apar, sentimentul este diferit pentru toata lumea. Deci, parul cenusiu la 20, 25 sau 30 este la fel de normal ca parul cenusiu la 50 sau 60 de ani.

Apoi, tentatia de a-l smulge poate fi mare. Dar acest lucru nu este recomandat deoarece, pe termen lung, smulgerea parului lasa mici daune si poate schimba modul in care creste inapoi. Uneori creste sau nu mai creste deloc dupa ce a fost smuls de mai multe ori. Scoaterea firelor poate provoca murdarie, iar bacteriile sa patrunda in pori si, eventual, sa provoace inflamatii.

La fel ca primele riduri, parul gri face parte din procesul natural de imbatranire – toata lumea „devine cenusie” la un moment dat. Momentul variaza de la o persoana la alta si este determinat in primul rand de factori genetici. Deficientele de vitamine si consumul de nicotina sunt, de asemenea, posibile cauze ale parului gri.

Odata cu varsta, nu numai ca se schimba culoarea, ci si structura parului. Pentru multi oameni, parul pierde in timp grosime, densitate, elasticitate si umiditate. Se poate simti fragil si poate parea plictisitor. Este cu atat mai importanta adaptarea ingrijirii si stilului zilnic la nevoile schimbate ale parului.

Un factor pentru un par de invidiat este samponul si balsamul pentru parul uscat. Acestea partenerul ideal de ingrijire pentru parul gri. Cel mai bine este in a se utiliza produse dintr-o serie, astfel incat ingredientele sa fie potrivite in mod optim intre ele. O marca foarte buna pentru par este cea de la Kemon. (pentru produse accesati acest link).Pentru a netezi suprafata parului si a oferi stralucire parului gri, se poate aplica un spray care se va aplica dupa fiecare spalare . De asemenea,  uleiul de par este bun ca intensificator de stralucire pe termen scurt pentru lungime si varfuri.

Se acorda o atentie importanta spalarii , uscarii cu feon sau indreptarii parului  cu o temperatura prea ridicata. Acesti factori usuca parul si il face sa para fragil si plictisitor. Produsele de coafare voluminoase pot oferi mai mult volum si luminozitate parului. Cu toate acestea, se evita lungimea, pentru a nu distruge firele de par, care poate sunt mult prea slabe in a accepta unele produse.