Despre pomul laudat si sacul aferent | InstructorulTau.Ro

In orice domeniu se detaseaza niste elite. Unele pe merit, alte cu mici ajutoare. Primele vor rezista, celelalte vor supravietui un timp variabil, in functie de adaptabilitate, insa oricum nu vor putea fi confundate intre ele. Pe primele le recomanda rezultatele, pe celelalte doar propria prezentare si subiectivismul cunoscutilor. Eu am facut greseala de a mai increde intr-o poveste frumoasa despre o scoala de soferi. Am scris pur si simplu „ scoala de soferi Brasov ” pe minunatul world wide web si am citit despre zeci de scoli, care mai de care mai laudaroase. Am cautat si review-uri si am ales ce credeam eu ca este optiunea ideala. Doar ca popularitatea aduce cu ea noi provocari. Una dintre ele, valabila si in acest domeniu, ca in oricare altul, este aceea de a nu face rabat la calitate, doar pentru ca publicul tau tinta este din ce in ce mai numeros si implicit si cererile din partea sa la fel. Am inteles asta cand mi-a fost impus un instructor, cu care nu doar ca nu am rezonat, dar pe care dupa cateva lectii il detestam efectiv. Rezultatul? Am facut, cu chiu, cu vai, orele, dar nu am dat examenul. 

Si atunci am schimbat strategia, mi-am luat sacul si am cautat alt pom. Unul pe care sa il laude cunoscuti de-ai mei, in parerea carora am incredere, care impartasesc cu mine niste repere valorice si cu ajutorul carora am gasit si scoala de soferi potrivita, si un instructor ok. 

Daca in cazul anterior gandul ca am ore de condus ma epuiza efectiv, acum era motiv de relaxare, asa cum ar trebuie sa fie sofatul de fapt. Am invatat cu mult mai mult spor, mult mai aplicat si m-am dus la examen fara emotii, examen pe care l-am si promovat din prima, si sala, si traseul.

Nu garanteaza nimeni ca ce place cuiva, i se potriveste si altuia, tocmai de aceea locul unde ceri feedback pozitiv trebuie sa fie de incredere, cu subiectivitatea inerenta, care insa nu viciaza autenticitatea evaluarilor. 

Ca e vorba de scoala de soferi sau de orice altceva, eu pe reteta asta ma bazez de atunci incoace si au trecut cativa ani in care se puteau intampla destule, deci o fi ceva de capul ei pana la urma…