De ce merita sa ai un ghiveci de flori in gradina?

Poate ca o sa te intrebi de ce ai pune ghivece pentru flori in gradina. Oare nu contribuie natura suficient de mult in a crea o oaza de verdeata fara nici un efort? Sau, oare nu este suficient sa plantezi niste flori in gradina? Ei bine, poti sa te multumesti si doar cu atat, dar mai este de luat in calcul si terasa. Daca doresti ca terasa ta sa devina o prelungire a gradinii tale si sa fie un loc de relaxare inconjurat de vegetatie, atunci va trebui sa investesti si in ghivece pentru flori potrivite.

De ce sunt necesare ghivecele de flori in gradina si pe terasa?

Intr-un ghiveci flori vei aseza si plante pe care le vei tine numai temporar pe terasa si in gradina. Mai ales daca este vorba despre plante exotice care se simt bine la un anumit nivel de temperatura, atunci pe acelea sigur nu le vei tine afara in timpul iernii. Mai exista si plante pe care le plantezi cu tot cu ghiveci deoarece au radacinile sensibile si trebuie protejate sau, pentru cazul in care doresti sa le conditionezi cresterea, astfel incat sa invadeze gradina ta de legume, de exemplu.

Pentru florile de pe terasa, vei avea nevoie de ghivece care sa fie cat mai stabile astfel incat vantul sa nu le darame. Avand in vedere ca pot exista momente in care apar furtunile sau vantul puternic, va trebui sa le protejezi corespunzator. Un ghiveci flori potrivit trebuie sa fie practic nu numai sa arate bine.

Terasa poti sa o inconjori si cu jardiniere iar pe alocuri sa amplasezi cate un ghiveci flori care sa ofere senzatia ca terasa este defapt o continuare a gradinii tale. Florile vor arata bine pe orice terasa si vor insufleti zona, asadar, de ce sa te rezumi numai la mobilier pentru gradina?

Poti sa gasesti in magazinele online dar si in cele fizice modele de ghivece in numeroase forme si culori, asadar, vei putea sa pui in practica orice idee ai avea. In prezent sunt foarte populare modelele de ghivece pentru flori din ciment. Chiar exista numeroase tutoriale in care ti se arata cum se fac dar le poti gasi disponibile si in magazinele de specialitate.

Ghivecele pentru flori si tehnologia

La ora actuala orice este posibil, chiar si atunci cand vine vorba despre un simplu ghiveci flori. Exista chiar unele modele care au incorporate tehnologie de ultima generatie si care permit sa ingrijesti plantele mult mai bine. De exemplu, poti utiliza o aplicatie prin care sa verifici toate detaliile despre necesitatile plantei tale (umiditate, lumina, temperatura, etc.). Astfel, te vei putea ocupa mai usor de plantele tale si sa le oferi tot ceea ce au nevoie. Sunt interesante insa, sunt mult prea costisitoare pentru a le utiliza pentru toate plantele.

Un ghiveci flori clasic este suficient chiar si pentru un incepator in gradinarit. Numeroasele modele si culori disponibile, marimile diverse si posibilitatile pe care le ofera, sunt suficiente pentru a putea sa incepi un mic coltisor verde chiar in confortul casei tale.

Pe terasa dar si in gradina vei avea nevoie de un ghiveci flori cel putin, pentru a face totul sa arate mult mai placut si sa fie in conexiune deplina cu natura.