Cum să selectați cele mai bune ghete pentru drumetia pe munte

Tehnici pentru a alege cele mai bune cizme de drumeție

De ce să te chinui să alegi cele mai bune ghete de drumetie? Pentru că sunt picioarele tale, da picioarele tale. Dacă faceți drumeții, asta înseamnă nenumărați pași. Probabil cea mai importantă parte a corpului tău pentru a te menține puternic în timpul unei drumeții va fi picioarele tale. În cazul în care nu puteți merge, nu puteți ajunge acasă.

Cizmele dvs. sunt elementul cel mai important care afectează plăcerea drumeției. Din acest motiv, ar trebui să alegeți cele mai bune ghete de drumeție pentru nevoile dvs. Dacă aveți niște ghete care nu sunt confortabile sau sunt făcute pentru aventura necorespunzătoare în aer liber, s-ar putea să strice întreaga călătorie.

Un alt lucru de luat în considerare este faptul că aceste cizme trebuie să dureze mult timp, așa că nu primiți doar o cizmă, deoarece este redusă. Încercați cel mai bun set de cizme care să se potrivească nevoilor dumneavoastră. Nu vă zgâriați la cizmele de drumeție. Ai putea regreta când este prea târziu și ești un drum lung în drumeția ta.

Alegerea celor mai potrivite cizme de drumeție pentru picioarele tale poate fi confuză, totuși iată câteva sfaturi care o fac simplă.

Procesul dvs. de cumpărare pentru cizme de drumeție

Mai presus de toate, trebuie să încercați cizmele. Știu că sună ca un moment „duh”, încercând încă într-un magazin și asigurându-mă că confortul lor este esențial pentru o drumeție plăcută. Cum îți poți da seama dacă cizma ta se potrivește de fapt?

 • Testați stilurile de boot după-amiaza. Piciorul tău se umflă de obicei pe tot parcursul zilei.
 • Aduceți șosetele pe care în mod normal intenționați să le folosiți. Potrivirea corectă depinde de a avea șosetele reale.
 • Puneți cizmele și lăsați-le bine (dar nu le strângeți prea mult încât să vă răniți mâinile, asta este mult prea strâns). Stai și încearcă să ridici călcâiul. Tocul tău ar trebui să crească maxim 1/8 „. O mulțime de mișcare a călcâiului sugerează prea multă frecare.
 • Strângeți șireturile și localizați o țintă solidă pentru a lovi cu piciorul cizmei, ca un stâlp sau un sol. Loveste obiectul de două ori. Dacă găsiți degetele de la picioare trântite în partea din față a cizmei, ulterior cizmele nu se potrivesc corect. Într-o călătorie abruptă de coborâre, degetele de la picioare pot avea o bătaie, plus pot provoca dificultăți la unghiile sau la picioare. Degetele ar trebui să împingă aproape de partea din față a portbagajului la a treia sau chiar a patra lovitură, dar niciodată să nu trântești. Diferite metode pe care le puteți privi în cazul în care degetele de la picioare sunt zdrobite ar putea fi schimbarea șosetelor, re-dantelarea cizmelor sau poate testarea unui alt set de cizme.
 • Un număr de locații au o rampă pe care veți putea să mergeți în sus și în jos pentru a vă ajuta să stabiliți dacă sunt potrivite. Folosiți-l. Traseele nu sunt plate, utilizați instrumentele în timp ce vă aflați în magazin pentru a recunoaște cele mai bune cizme de drumeție pentru picioarele dvs.
 • Presupunând că aveți timp (și ar trebui să aveți timp pentru această decizie specială), mergeți prin magazin. Timpul suplimentar pe care îl puteți petrece în ghete, cu atât veți ști mai bine dacă se potrivesc corect.
 • Înainte de a vă cumpăra cizmele, asigurați-vă că le puteți returna. Unele magazine sunt bune pentru a vă permite să le returnați dacă le-ați purtat doar în interior și nu le-ați avut pentru o perioadă lungă de timp. Verificați procedura de returnare înainte de a pleca.
 • După ce ți-ai cumpărat cizmele, acestea trebuie să fie sparte. (Nu te îndrepta direct spre o pistă de 10 mile cu cizme noi!) Pune-ți cizmele în jurul casei, fă plimbări rapide prin cartierul tău. Când par să se potrivească bine, le veți putea folosi într-o excursie simplă de o zi. Obiectivul este de a face cizmele să se formeze în picioare.

Sugestie de păstrare a numerarului: dacă sunteți conștienți de bani, încercați cizmele în magazin, alegeți unul pe care îl doriți cu adevărat și apoi cumpărați acel stil identic pe web pentru mult mai puțin.

Îngrijire și curățare

 • Asigurați-vă că aliniați limba de fiecare dată când vă puneți cizmele. Acest lucru inhibă limba să nu se lase și să se dezvolte ridurile. Ridurile din limbă contribuie la vezicule și la frecare.
 • Asigurați-vă că ați citit îngrijirea cizmelor. Dacă este necesar, tratați-le pentru a face o etanșare rezistentă la apă. Dacă sunt din piele și ajung să se înmoaie, lăsați-i să se usuce încet. Nu le așezați în fața unui șemineu, acest lucru poate provoca ruperea pielii. Deschideți-le în fiecare noapte pe traseu, precum și după o drumeție pentru a le permite să se aerisească. De asemenea, înainte de a le pune până la următoarea excursie, curățați-le pe baza recomandărilor producătorului. Îndepărtați orice murdărie pentru a vă ajuta să prelungiți viața. Acest lucru se poate face folosind o perie cu păr. Aveți grijă de piele cu săpun de șa, lăsați-le să se usuce la aer și apoi puneți un sigiliu sau ceară.

Când achiziționați cele mai bune cizme de drumeție pentru dvs., rețineți aceste lucruri:

Materiale utilizate:

 1. Piele: Mai puternică și hidrofugă. Mai greu decât sintetic. Destinat în general pentru drumeții mai lungi cu un rucsac complet.
 2. Sintetic: Greutate mai mică decât pielea, din păcate prezintă o uzură mai mare.
 3. Materiale impermeabile: Mai multe cizme oferă o membrană impermeabilă care este atașată la interiorul cizmei. (cum ar fi Gore-Tex ®)

Stil de drumeție:

 1. Drumeții de o zi, având câteva recipiente cu apă potabilă într-un pachet de fanny.
 2. Excursii peste noapte cu un pachet mic.
 3. Mai multe excursii de o zi cu un rucsac de 40 până la 50 de kilograme.

Boot Cut:

 1. Low Cut: Bun pentru terenuri mai nivelate, drumeții mai scurte. Nu prea mult sprijin pentru gleznă.
 2. Înălțime medie: Suport suplimentar pentru gleznă, poate fi utilizat pentru drumeții limitate de mai multe zile folosind o brichetă în pachetul de greutate.
 3. High Cut: În mod tradițional, cea mai robustă și durabilă cizmă. Excelent pentru drumeții lungi de mai multe zile, cu un pachet greu.

Excursie de o zi / Cizme cu croială mică

O cizmă low cut ar fi cea mai bună cizmă de drumeție pentru drumeții de o zi. Acestea ar putea fi utilizate într-o excursie pe timp de zi, cu teren plan. Ai avea un pachet de zi la scară mică sau chiar un pachet de bătaie cu câteva sticle de apă potabilă. De asemenea, traseul nu ar trebui să aibă o mare cantitate de pietriș, deoarece ar putea intra între șosetă și cizmă. Aceste tipuri de cizme pot fi rezistente la apă și sunt confecționate din amestec sintetic sau sintetic / piele.

Cizme de zi extinsă sau chiar mai scurte pentru excursii de mai multe zile / mijloc

Cele mai bune ghete de drumeție pentru o drumeție mai lungă ar fi croiul mediu. Mid Cut este bun pentru înclinații mai provocatoare și au mai mult sprijin pentru gleznă. Majoritatea sunt rezistente la apă și sunt disponibile în combinații sintetice sau sintetice / piele. Aceștia îndeplinesc o treabă oarecum mai bună de a păstra pietrișul și pietricelele și vă vor oferi mai multă stabilitate pe trasee cu noroi. Aceste ghete au suport suficient pentru utilizarea unui rucsac mai ușor și mic.

Alpinism sau Cizme lungi de excursii / excursii de mai multe zile

Cizmele High Cut tind să fie cele mai bune ghete de drumeție pentru drumeții serioși. Sunt disponibile în piele sau piele / amestec sintetic. Sunt o cizmă foarte puternică, cu o mulțime de suport pentru gleznă concepute pentru a fi purtate folosind un pachet greu. Pot fi folosite și cu cramponi pentru zăpadă. Sunt concepute fără îndoială pentru cele mai exigente terenuri.

În plus: Este minunat să ai cizmele de drumeție perfecte, dar ce se întâmplă când ți se rup șireturile?

Este important să aveți o pereche de șireturi de rezervă pe traseu. Șireturile trebuie să fie făcute pentru ghete și nu pentru pantofi. Aș sugera o rundă în loc de o dantelă de stil plat, acestea tind să dureze mai mult. Suportul oferit de șireturi este foarte important pentru o excursie confortabilă.

Fiecare cizmă de drumeție are nevoie de un branț bun pentru cizme. Branțele se uzează cu timpul. Asigurați-vă că branțul dvs. continuă oferindu-vă căptușeala potrivită.

Tine minte; protejați-vă picioarele cu ghetele de drumeție adecvate. Vă vor aprecia până la sfârșitul zilei.

Sper că acest raport a fost de ajutor în alegerea celor mai bune ghete de drumeție pentru dvs.