Cum să evitați fisurile din parbriz

Cum să evitați fisurile din parbriz

Crăpăturile și cioburile de pe parbriz nu sunt doar ochi care scad valoarea vehiculului. Parbrizele de pe mașinile mai noi sunt concepute pentru a vă proteja pe dvs. și pe pasagerii dvs. în caz de accident. Parbrizul este o parte importantă a integrității structurale a mașinii dvs. Există multe tipuri diferite de fisuri ale parbrizului, dar cele mai multe sunt cauzate de un impact direct. Deși nu puteți prevedea când ați putea fi lovit, există modalități de a evita unele situații care ar putea să vă spargă sau să vă ciupească parbrizul.

Cum să evitați fisurile parbrizului

Deși nu puteți preveni toate crăpăturile parbrizului, puteți avea grijă de mașină pentru a evita deteriorarea parbrizului și pentru a preveni agravarea micilor parbrizuri:

Evitați temperaturile extreme.

Când este foarte frig, întoarceți dezghețătorul treptat pentru a preveni crăparea parbrizului. Dacă este posibil, parcați-vă mașina la soare. Căldura face ca geamul să se extindă, ceea ce poate agrava fisurile sau cioburile. Lumina directă a soarelui nu este bună pentru mașini. Carcasa și etanșarea din jurul parbrizului absorb căldura, care este transferată pe sticlă. De unul singur, căldura probabil că nu va sparge parbrizul, dar îl face mai puțin stabil. Un impact mic ar putea cauza un parbriz crăpat.

Păstrați parbrizul curat.

Dacă aveți o fisură sau cip care nu a fost încă reparată, ar trebui să o protejați de murdărie și umezeală, ceea ce poate face reparațiile mai complicate. Aceste fisuri trebuie reparate de urgente la service auto sibiu, pentru că ele pot crăpa toată suprafața parbrizului. Lichidul ștergătorului de parbriz conține coloranți, care pot decolora zona. Când cipul este umplut și reparat, rezultatul nu va fi neted și curat.

Conduceti cu atentie.

În mod obișnuit, pietrele și resturile care v-au lovit mașina provin de la vehiculele din fața dvs. Când călătoriți pe un drum cu pietriș, rămâneți la o distanță sigură în spatele altor vehicule. Puteți obține chiar daune de pietriș de pe drumuri bine întreținute. Dacă învârtiți pietriș în aer, încetiniți-vă. Nu urmați vehiculele de construcție prea aproape. Murdăria, pietrele și alte materiale pot cădea și vă pot deteriora mașina.

Este posibil ca grindina să nu fie un eveniment obișnuit în Phoenix, dar într-o zi s-ar putea să vă regăsiți conducând în ea. Încetinirea în timpul unei furtuni de grindină poate diminua forța impactului asupra parbrizului și poate preveni alte accidente. Dacă prognoza meteo necesită grindină, parcați-vă mașina în garaj, sub un loc de parcare sau undeva la umbră pentru a împiedica mașina să aibă un impact direct. Nu conduceți într-o furtună de praf.

Verifică-ți parbrizul.

Fisurile mici sau cioburile ar putea fi greu de observat atunci când conduceți. Este o idee bună să vă inspectați parbrizul periodic. Repararea rapidă cu cei de la service auto a problemelor mai mici le va împiedica să se transforme în probleme majore care necesită o înlocuire completă a parbrizului. Timpul în care mașina dvs. se află în magazin va fi, de asemenea, redus. Cele mai multe fisuri și așchii pot fi reparate în 60 de minute sau mai puțin.

O picătură de prevenire

Evitarea cipurilor de parbriz ar putea părea o sarcină imposibilă. Când vedeți un cip sau o fisură, cel mai bine este să îl reparați rapid. Multe planuri cuprinzătoare de asigurări auto acoperă costurile de remediere a cipurilor mici și a fisurilor. Chiar și fără asigurare, repararea cipurilor parbrizului este mult mai puțin costisitoare decât înlocuirea întregului parbriz.