Cum poti sa faci gratarul sa fie si mai ecologic?
Daca chiar vrei sa strici vara prietenilor tai, spune-le ca gratarul lor lung si placut de sambata dupa-amiaza, plin cu mancare delicioasa, jocuri distractive si rasete bune distruge mediul inconjurator. Daca, in schimb, preferati sa va pastrati prietenii, oferiti-le aceste sfaturi pentru a mentine gratarul lor de vara ecologic.
- Gasiti surse de lumina pentru noapte
Atunci cand gratarul se extinde mult dupa lasarea serii, asa cum se intampla de obicei in zilele de vara, folositi lanterne si nu becurile din curte. Este mult mai simplu sa faceti asta, iar recomandarea noastra este sa optati de fiecare data pentru lanterne de buna calitate, care sa va ofere lumina. Veti vedea cat de distractiv este de fapt, sa stati afara la lanterna si nu la clasicele becuri. Gasiti aici produsele Pedavo si vei putea obtine cele mai bune solutii pentru a economisi energie si a fi mai verde.
- Mancarea:
Una dintre cele mai eficiente moduri de a trai o viata mai ecologica este monitorizarea consumului de apa. S-ar putea sa nu va ganditi ca apa este in ceea ce mancati, dar ganditi-va la asta: este nevoie de aproximativ 2.000 de galoane de apa pentru a produce patru hamburgeri de jumatate de kilogram. Asa ca opteaza pentru pui in loc de carne de vita si legume in detrimentul de pui. Dar daca alegeti carne, puneti cat mai mult posibil pe gratar odata. Cu cat poti gati mai mult deodata, cu atat mai ecologica va fi sesiunea ta de gratar.
- Gratarul:
Vestea buna este ca ati luat deja o decizie ecologica, plecand afara pentru a face o masa, deoarece gratarul in curte este mai eficient din punct de vedere energetic decat preincalzirea cuptorului interior. Odata ce este timpul sa incepeti sa gatiti, optati pentru un gratar cu gaz natural. Gratarele cu carbune si lemn ard particulele de funingine si murdarie care polueaza aerul si pot provoca probleme cardiace si pulmonare sau pot inrautati conditiile existente. In plus, gratarele cu carbune elibereaza de doua ori mai mult carbon decat un gratar pe gaz. Daca trebuie neaparat sa gatesti cu carbune, carbunele bulgare si un horn de carbune este o alegere mai ecologica decat utilizarea brichetelor sau a lichidului de bricheta.
- Mancarea:
Gratarele din curte produc adesea imagini cu hot-dog stivuite pe farfurii de polistiren, servetele de hartie acoperite cu mustar si limonada care se varsa din pahare de plastic rosii. Imbunatatiti-va mancarea in aer liber cu vase, pahare si servetele reutilizabile si va veti duce instantaneu masa in zona verde. Si nu uitati sa le amintiti invitatilor sa-si aduca propriile recipiente reutilizabile pentru resturi.
- Curatarea:
Economisiti banii si curatati gratarul cu o pasta facuta din bicarbonat de sodiu si apa – asigurati-va ca frecati acele gratare imediat dupa ce ati terminat de gatit. Cu cat astepti mai mult, cu atat va fi mai greu de curatat si cu atat mai mult vei arde bucatile uscate data viitoare cand te decizi sa aprinzi gratarul.