Cum poti alege corect bijuteriile de aur?

Aurul in forma sa pura este un metal pretios maleabil. In combinatie cu alte metale precum argintul, cuprul sau nichelul, acesta poate deveni mai dur si poate fi folosit la crearea de bijuterii. O modalitate de a masura cantitatea de aur dintr-o bijuterie este aceea de a folosi termenul de Karate sau K.

Ce semnificatie are termenul Karate sau K?

Conceptul Karate este un element folosit pentru a masura puritatea aurului. Cu cat acest numar este mai mare, cu atat aurul folosit la realizarea bijuteriilor este mai pur. Scala de masura incepe de la 0 si se termina la 24. Astfel ca, aurul cel mai pur care exista este cel de 24K.

Cate karate poate avea un inel de aur?

Inelul de aur este o bijuterie pe care oricine a cumparat-o sau a primit-o in dar, la un moment dat in viata. Cei care au achizitionat acest obiect pretios cunosc faptul ca acesta poate avea diferite karate de aur. Atunci cand sunt create inele de aur, materialul ideal va avea o puritate de 14K sau 18K. Aceste masuri se bazeaza pe cat de des va fi purtata bijuteria sau cat de complex va fi modelul. Bijuteriile din aur cu valori de 14K sau 18K sunt ideale pentru aceia care doresc sa poarte permanent bijuterii din aur si doresc un model complicat, in acelasi timp.

Care sunt tipurile de aur conform karatelor?

Cele mai comune karate de aur folosite pe piata sunt urmatoarele:

Aur de 24K – acesta are puritatea cea mai mare, 99,9% fiind cunoscut ca aur pur, neavand in compozitie niciun alt metal. Acest aur este si cel mai scump de pe piata, comparative cu cel de 18K sau 22K. Acesta nu este folosit in industria bijuteriilor, deoarece este foarte moale. In schimb cel mai bun scop in care poate fi folosit este acela de investitite.

Aur de 22K – acesta poate avea in combinatia sa, alaturi de cele 22 de parti de aur, doua metale, precum cupru si zinc. Acest amestec face ca materialul rezultat sa aibe o greutate mai mare decat aurul de 24K, crescandu-i duritatea si facandu-l potrivit pentru utilizarea lui la crearea de bijuterii. Insa este prea moale pentru a tine pietrele pretioase. Acest aur mai este cunoscut si aur 916, datorita puritatii aurului de doar 91,6%

Aur de 18K – include 18 parti de aur si 6 parti formate din alte metale. Procentual acest tip de aur este echivalent cu 75% aur si 25% alte metale precum nichel, zinc, cupru, argint. Prezenta metalelor, fac din acest aur materialul ideal pentru bijuterii

Aur de 14K – acesta reprezinta varianta cea mai ieftina si mai durabila de aur, fiind existenta pe piata larga de consum  si folosita in crearea bijuteriilor.

Sfaturi pentru a alege cele mai frumoase inele de logodna

In momentul in care vrei sa cumperi cele mai frumoase inele de logodna tot ce trebuie sa faci este sa tii cont si de preferintele destinatarei dar si de ceea ce vrei sa transmiti.

Materialul clasic pentru inele de logodna este reprezentat de aur. Aurul este acel material care va impresiona cu usurinta pe toata lumea, dar tine cont de faptul ca nu toate femeile il prefera. Daca partenera ta prefera bijuteriile argintii, poti sa ii cumperi un inel din aur alb.

De asemenea, poti cumpara si variante fara pietre daca stii ca nu ii plac sau poti cumpara inele cu pietre mari pentru femeile care adora astfel de bijuterii.

Gama de optiuni in acest sens este practic nelimitata si trebuie doar sa te asiguri ca te gandesti si la preferintele ei cand faci alegerea potrivita pentru un inel, astfel incat surpriza sa fie neplacuta si sa nu aiba efectul contrar.