Ce să aduceți la o înmormântare – Un ghid

Ce să aduceți la o înmormântare - Un ghid

Ziua unei înmormântări poate fi dificilă pentru mulți, indiferent dacă sunteți un membru al familiei, un prieten sau un cunoscut, să vă luați rămas bun de la cineva nu este niciodată ușor. Servicii funerare cluj-napoca a pregătit o listă cu lucruri pe care le puteți aduce la un funeral în funcție de câteva criterii. Sperăm cu ghidul nostru de a aduce la înmormântare că va face acest moment dificil puțin mai ușor, deoarece poate fi adesea confuz să știm dacă ar trebui să aduceți ceva.

Familie

Ca membru al familiei, pierderea cuiva va fi probabil cea mai grea dintre toate. Deși există mulți factori atunci când vine vorba de planificarea înmormântării, mulți pot uita să aducă anumite suveniruri și elemente esențiale pentru ca ziua să funcționeze fără probleme și obiecte care să comemoreze ziua.

Ca un prieten

În funcție de relația dvs. cu cei plecați, este o idee bună să aduceți ceva, chiar dacă este un gest mic pentru a vă arăta sprijinul familiei.

Ca și cunoscut

Chiar dacă nu ați fost un prieten apropiat al decedatului, este totuși plăcut să vă aduceți omagiul și să arătați că susțineți familia și că sunteți prezenți pentru a vă aminti viața persoanei. Indiferent dacă înmormântarea este informală, formală, festivă sau jelitoare; este suficient doar să arăți că te gândești la oameni.

Lista lucrurilor de luat cu tine la înmormântare

Lista lucrurilor de luat cu tine la înmormântare

Șervețele

Poate părea evident și, deși este posibil să nu vă pregătiți pentru asta, înmormântările pot fi foarte greu de rezolvat. Abordarea și acceptarea faptului că o persoană este plecată poate crește emoțiile în mod natural, prin urmare este întotdeauna util să aduceți un pachet de țesuturi sau o batistă. Chiar dacă vă simțiți ca și cum ați putea fi lacrimi în ziua respectivă, aducerea de țesuturi pentru dvs. sau chiar pentru a fi predată altcuiva este un gest amabil și arată că vă gândiți la alții în ziua grea.

Fotografii

O fotografie la slujbă și la recepția funerară este o reprezentare a vieții pe care toată lumea este aici pentru a-și aminti. Indiferent dacă doriți să aduceți o singură fotografie în picioare pentru ca oamenii să o admire sau un întreg album de fotografii pentru ca oamenii să privească – oferă șansa celor care au iubit și au cunoscut decedatul să-și discute amintirile, să privească înapoi la cele mai fericite momente și să afle mai multe despre viața lor. Albumele sunt disponibile și la servicii funerare la un preț destul de avantajabil.

Un card de simpatie

Cel mai bine este să nu copleșiți familia înainte de serviciu, cu toate acestea, lăsarea unui card de simpatie într-o zonă desemnată este o modalitate de a vă prezenta prezența și de a vă împărtăși condoleanțele și amintirile prietenului dvs. și a ceea ce au însemnat pentru dvs.

Flori / donație

Unii își doresc doar flori de familie, dar dacă florile sunt binevenite de oaspeți, le puteți depune la pompa funerară înainte de slujbă sau le puteți așeza aproape de intrare în ziua respectivă (de obicei există un loc pentru aceasta). Alternativ, puteți aduce o grămadă de flori ca simbol pentru cei mai apropiați membri ai familiei la recepție / trezire. În loc de flori, unele familii vor cere donații către o organizație caritabilă pentru a-și aduce omagiul.