Cat de important este ambalajul unui cadou? Ilisio.ro

Pe parcursul lunii Decembrie am fost si eu impactat, la fel ca majoritatea, de spiritul Craciunului si de goana dupa cadouri. Ca in fiecare an de altfel, am facut tot posibilul sa stiu cu mult timp inainte cam ce isi doreste fiecare persoana apropiata din viata mea astfel incat sa pot merge la sigur cu cadoul ales. Totodata, daca deja stiam ce am de gand sa cumpar, am inceput sa plasez comenzi inca de la sfarsitul lui Noiembrie sau inceputul lunii Decembrie, astfel incat sa fiu pregatit cu tot ce trebuie cu o saptamana sau poate chiar doua inainte de Craciun.

 

Niciodata nu mi-a placut sa fiu pe graba, sa fac lucrurile in fuga sau sub presiunea timpului, asadar mereu sunt atent sa-mi rezerv destul timp mai ales in perioada sarbatorilor. In schimb, o parte chiar mai grea decat cumparatul cadourilor in sine a fost, pentru mine, ambalarea lor in hartie festiva pentru ca nu sunt cea mai indemanatica persoana.

 

Legat de acest aspect am avut si o discutie cu unul dintre prietenii mei zilele trecute, mai exact despre cat de important este ambalajul unui cadou. El se intreba de ce mai conteaza cat de frumos arata cutia daca ai reusit sa ii cumperi partenerei tale, de exemplu, niste bijuterii Copacul Vietii pe care si le dorea de mult. Din punctul meu de vedere, ambalajul reprezinta si el un factor important pentru ca, in prima faza, el duce la prima impresie pe care persoana respectiva si-o face despre cadou si va determina daca impactul asupra cadoului va fi unul pozitiv sau negativ.

 

Totodata, un ambalaj de calitate si care arata frumos, de cele mai multe ori sta ca dovada pentru un produs la fel de calitativ. Daca ati observat, in cazul in care cumperi o pereche de cercei lungi suficient de scumpi, acestia vin la pachet cu o cutie foarte frumoasa. Nu doar ca prima impresie te duce instant cu gandul la niste bijuterii scumpe, dar cutiuta poate sa serveasca fara probleme si pe post de cutie de depozitare pentru alte bijuterii.

 

Un ultim aspect legat de ambalajul unui cadou poate fi legat de o eventuala revanzare a cadoului sau de pastrarea valorii lui in timp. Daca luam ca exemplu bijuteriile, mai ales cele din aur, argint sau care sunt ornate cu pietre pretioase, nu de putine ori se ia in considerare vanzarea lor dupa ceva timp pentru achizitionarea unora noi, asadar daca vrei sa vinzi o pereche de cercei dupa o vreme, faptul ca inca ai cutia originala poate sa cantareasca atat la pret cat si la impresia pe care i-o lasi cumparatorului. Daca ai avut si un certificat de autenticitate al bijuteriilor si l-ai pastrat, atunci poti fi sigur ca vei vinde produsele la un pret excelent. Desi scopul unui cadou nu este sa fie vandut mai departe, cel putin atunci cand vorbim de bijuterii se poate intampla ca poate dupa cativa ani sa te plictisesti de ele iar cat timp anumite materiale isi pastreaza valoarea, de ce sa nu profiti de asta pentru a-ti inlocui accessoriile cu unele noi?