Cand aparatul de aer conditionat da semne ca are nevoie de reparatii

aer conditionat

aer conditionat

Chiar daca ai achizitionat un aparat de aer conditionat de scurta vreme, e bine sa ai in vedere faptul ca necesita mentenanta periodic. Buna functionare a acestuia pe o perioada lunga de timp depinde foarte mult de intretinere corecta. Sunt anumite momente cand realizezi ca aparatul are nevoie de expertiza unui specalist.

De regula e important sa apelezi la o firma de reparatii aer conditionat Bucuresti cand aparatul tau nu mai are acelasi randament ca in zilele lui bune. De asemenea are nevoie de mentenanta rapid daca nu porneste chiar daca l-ai conectat la o sursa de energie. Printre principalele semne de care trebuie sa tii cont sunt:

Aerul conditionat functioneaza dar nu scoate aer rece

Chiar daca ai setat aparatul de aer conditionat sa functioneze la temperatura dorita, dar nu mai are acelasi randament sa nu scoate aer rece, inseamna ca are nevoie de mentenanta. Cei de la Vollmax te pot ajuta cu solutii complete de montaj aer conditionat si mentenanta la cele mai bune preturi.

Este important sa apelezi la serviciile de specialitate ale acestora inainte ca aparatul sa aiba de suferit din cauza utilizarii in conditii nu tocmai bune. Daca aparatul nu mai scoate aer rece, trebuie sa il opresti ca sa nu strici termostatul.

Zgomote ciudate emise de aparatul de aer conditionat

Atunci cand unitatea interioara scoate zgomote ciudate, trebuie sa o opresti si sa apelezi la un profesionist. E clar ca ceva s-a intamplat si aparatul nu mai functioneaza in conditii optime. De regula zgomotul aparatului este acelasi, mai ales pe timpul verii cand functioneaza la capacitate maxima. Daca apare insa un zgomot neobisnuit e posibil ca filtrele sa fie infundate sau sa ai altee probleme la compresor, ori alta piesa importanta.

Miros urat in timpul utilizarii

In timpul functionarii aerul conditionat trebuie sa reiemprospateze aerul si sa il curete. Daca apar alte mirosuri nu tocmai placute, atunci este nevoie sa verifici filtrele. E bine ca filtrele sa fie curatate periodic. In acest fel aparatul poate functiona in conditii optime fara sa apara mirosuri neplacute.

Apa sau gheata in jurul aparatului

Daca apare apa sau gheata in jurul aparatului inseamna ca ceva nu este in regula. De obicei aceste probleme apar atunci cand aparatul nu este izolat corect. Si circulatia slaba a aerului rece din conducta poate duce la formarea ghetii. Firma de reparatii aer conditionat va gasi cea mai buna solutie pentru a te scapa de aceasta problema.

Apeleaza din timp la o firma de specialitate pentru a mentine o durata cat mai mare de viata a aparatului de aer conditionat. De asemenea, curata filtrele periodic pentru o mai buna functionare a sistemului de climatizare.