Cadoul potrivit pentru o femeie

Alegerea unui cadou a reprezentat intotdeauna o provocare mai ales cand destinatarul a fost o femeie. Femeia este considerata de multi dintre noi o fiinta delicata reprezentanta a frumosului. Cadourile pentru femei pot fi diferite. De la o carte, un buchet de flori bine ales, o felicitare scrisa atent, pana la bijuterii ori casete de bijuterii, esarfe, pantaloni, costume, genti sau chiar vacante. Cadouri simple, cadouri sofisticate, cadouri scumpe, cadouri inspirate, cadouri ce pot satisface gusturile variate ale femeilor dragi din viata noastra.

Atunci cand cautam “cadoul potrivit pentru o femeie” cel mai important lucru ar putea fi masura in care cunoastem acea femeie. De ce este importanta cunoasterea? Pentru ca de aici deriva nevoile sau aspiratiile ei, interesele, pasiunile ori dorintele acesteia. Fie ca este vorba de vestimentatie ori de ingrijire corporala, fie ca este vorba de pasiunea pentru lectura sau pentru muzica, moda si nu in ultimul rand calatoriile, aceste preocupari din diferitele sfere ale vietii ei ne pot fi repere cheie in alegerea unui cadou care sa i se potrivesca si sa o incante.

Asadar, gusturile femeii sunt importante atunci cand dorim sa ii facem un cadou adecvat. Culorile agreate in materie de vestimentatie, stilul adoptat de ea, nuantele produselor cosmetice folosite, genul de carti preferat ori de muzica, piese de teatru sau film, chiar si marcile adoptate sunt tot atatea repere ce ne pot calauzi spre cadoul oportun. Observarea atenta a obiceiurilor de zi cu zi a femeii, ne poate dezvalui de asemenea un alt indiciu de folos. De exemplu atunci cand servitul micului dejun implica folosirea unui anume gen de cescute pentru cafea ori pentru deplasarea la serviciu este folosit autoturismul, un accesoriu pentru acesta ori un set de CD-uri cu muzica preferata ori cursul audio de portugheza ar putea constitui cadoul potrivit.

Un alt aspect important il poate reprezenta ocazia pentru care este oferit cadoul. In functie de aceasta genul cadoului poate varia. O atentie de 8 Martie nu poate fi inmanata cu prilejul aniversarii ori cu ocazia Sfantului Valentin. Cadourile trebuie sa fie in concordanta cu evenimentul. Este intr- adevar o sarcina dificila dar cu putina atentie si implicare se poate obtine zambetul si expresia de sincera bucurie a femeii destinatar. Este bine cunoscut faptul ca fiecare dintre noi atribuim importanta cuvenita zilei proprii de nastere. Ca o consecinta a acestui fapt si asteptarile pot fi pe masura. Asadar, menirea cadoului va fi sa potenteze buna dispozitie si sa satisfaca asteptarile.

Inainte de a incheia aceasta scurta trecere in revista a unora dintre cele mai insemnate repere in alegerea unui cadou potrivit este nevoie sa mai adaugam cateva cuvinte despre genul sau firea femeii. Daca vom admite ca femeile sunt atat romantice cat si pragmatice, atat rebele cat si temperate atunci vom agreea si ideea ca un anume gen de cadou le va putea multumi. Cu alte cuvinte daca pe unele dintre femei le-ar putea satisface o cina romantica in cazul altora cum ar fi cele rebele de exemplu, acest gen de cadou s-ar putea sa nu aiba efectul scontat. Scenarii ar mai putea fi enumerate dar cert este ca firea femeii trebuie atent evaluata inaintea alegerii unui cadou care sa i se potriveasca.