Beneficii nutritionale ale semintelor de cannabis

Daca exista alimente care au explodat in popularitate in ultimii ani, acestea sunt seminte de canabis. Aceste seminte mici, de culoare verde inchis pe stratul lor exterior si o culoare bej crem in interior, contin o multime de beneficii nutritionale care au fost treptat imposibil de ignorat. Pe zona verde poti gasi mai multe tipuri de seminte de canabis pe care sa le colectionezi sau sa le consumi ca atare.

Continutul de proteine

Cand vine vorba de proteine vegetale, semintele de canabis sunt printre cele mai bune pe care le putem gasi. In cantitate, aproape o treime din continutul caloric al acestor seminte provine din proteine: 25%, care ar fi aproximativ zece grame de proteine la 35 de grame de seminte pe care le consumam. Dar sa dam cantitatea deoparte, sa vorbim despre calitatea acestor proteine. Se spune adesea ca proteina animala este mai buna decat proteina vegetala, deoarece este „completa”, adica contine cei 9 aminoacizi esentiali pentru corpul nostru. Dar acest lucru este, de asemenea, cazul cu seminte de canabis, care contin acesti 9 aminoacizi esentiali plus multe altele, care constituie o mana cereasca mai ales pentru persoanele vegetariene.

Vitamine si minerale

Cunostem toti importanta vitaminelor si mineralelor, si invatam inca de mici copii sa mancam alimente bogate in vitamine… chiar daca e un obicei pe care nu-l praticam cu totii, ca adulti. Din fericire, seminte de canabis sunt usor de incorporat in dieta; e bogate, si pline de o multime de vitamine si minerale. De exemplu, o portie de 45 de grame de seminte de canabis ofera mai mult de jumatate din necesarul zilnic de magneziu si 15% din necesarul zilnic de fier. In plus, acesta ofera o multime de vitamine si minerale, cum ar fi:

  • vitamina A
  • Vitamina b3, b1, b12 si b6
  • vitamina E
  • Potasiu
  • Calciu
  • Fosfor
  • Folate
  • Zinc
  • Omega 3 continut (si Omega 6)

Daca ne raportam la nutrienti esentiali, cel mai faimos este, probabil, Omega 3. Acest acid gras este una dintre cele mai populare, datorita numeroaselor beneficii pe care le are pentru sanatatea noastra si tocmai pentru ca este esential, poate fi adaugat cu succes in alimentatia zilnica. Nutrientii esentiali, cum ar fi Omega 3, sunt cei pe care organismul nostru nu este in masura sa le produca pe cont propriu, deci este esential sa mancam alimente care contin acesti nutrienti. Studiile au aratat ca pentru a profita la maximum de beneficiile Omega 3, acesta trebuie sa fie consumate impreuna cu de trei ori cantitatea de Omega 6.

Cu alte cuvinte, pentru fiecare gram de Omega 3 ar trebui sa fie consumate de trei ori mai mult omega 6. E un calcul destul de greu sa faci asta tot timpul… Nu iti face griji, atunci cand vine vorba de seminte de canabis, nu trebuie sa calculezi nimic: acestea contin exact aceasta cantitate de Omega 3 cat si Omega 6 necesara.

Importanta semintelor de canabis pentru organism o stim si o apreciem, dar ce facem cand avem de cumparat seminte si nu stim de unde? Alege sa cumperi seminte de canabis dintr-un magazin sigur asa cum este zonaverde.ro si care ofera garantia produsului cumparat!

Magazinul www.zonaverde.ro se adreseaza strict colectionarilor de seminte de cannabis in vederea colectionarii si conservarii unei genetici cat mai variate, si sunt ambalate in conformitate. Precizam ca semintele de cannabis sunt 100% legale deoarece nu contin THC, si NU sunt destinate cultivarii. Zona Verde INC SRL nu sustine, nu incurajeaza si nu promoveaza consumul sau traficul de substante ilegale!