Avantajele debitarii cu laser

analko

Procesele industriale de actualitate ajuta in prezenta tehnologiei moderne la completarea nevoilor oamenilor de pretutindeni. Insa acestea depind in egala masura de modul in care se dezvolta materialele de constructii, cat si de modul in care evolueaza tehnicile de procesare. Este foarte important sa existe un echilibru intre cele doua si, cu atat mai mult, sa ne perfectionam in permanenta tehnicile de lucru.

Inovatia in domeniu confectiilor metalice aduce in prim plan decuparea cu ajutorul unui cnc laser. Este o procedura complet mecanizata, sigura si facila, atat pentru operatori, cat si pentru clienti. Ea se poate realiza exclusiv in cadrul firmelor de profil care ajuta la conceperea unor proiecte si/sau a confectiilor de aceasta natura, motiv pentru care este necesar sa apelezi la specialisti pentru a face cunostinta cu aceasta.

Ce este debitarea cu laser si cum ne ajuta ea?

Debitarea cu laser sau mai pe intelesul tuturor procesul de taiere laser este un mecanism prin care se pot decupa profile intr-un unghi bine definit si la cotele dorite. Practic, orice constructie si orice instalatie se face dupa anumite dimensiuni, avand la baza o schita conceputa corect. Orice piesa si orice profil, fie el metalic sau din aluminiu, trebuie sa corespunda exact masuratorilor din schita si/sau respectiv din fisa tehnica. Chiar si un singur milimetru poate face imposibila montarea pieselor intr-un produs finit pe masura asteptarilor sau incadrarea acestuia in spatiu si timp.

Astfel, prin intermediul acestui proces de decupare laser se poate realiza acest lucru fara riscuri. Practic, de toata aceasta actiune se ocupa un aparat automat, care preia comanda prin intermediul unui dispozitiv electronic ce analizeaza intreg procesul in detaliu. Dispozitivele de lucru au o precizie foarte ridicata, iar pasii de lucru sunt coordonati de catre un specialist in domeniu. Practic, o persoana va da comenzile necesare pentru infaptuirea, respectiv decuparea piesei, iar sistemul de taiere cu laser isi va face treaba de unul singur, dupa ce acesta a primit comanda prin intermediul masinii de comanda.

Laserul de taiere functioneaza, dupa cum mentionam de la bun inceput, dupa un concept nou, inovator, avand la baza o serie de principii fizice. Respectiv, intreaga actiune se concentreaza pe puterea laserului care concentreaza milioane de particule luminoase sub aspectiul unei raze laser. De altfel, taierea cu laser este un proces continuu, operatorul fiind cel care manevreaza timpii de lucru si energia necesara in vederea decuparii unui profil.

Aceasta tehnica de taiere este una din multiplele tehnici prezente la ora actuala si s-a dovedit experimental ca este o modalitate de zeci de ori mai sigura si mai eficienta decat metodele clasice de taiere.

In cadrul metodelor clasice operatorii sunt deseori supusi la accidente de munca, deoarece acestia au contact direct cu procesul de lucru. Mai apoi, s-a dovedit stiintific ca ochiul uman nu are o precizie extrem de ridicata, motiv pentru care exista sanse extrem de reduse pentru a putea decupa un profil, cu atat mai mult, unul extrem de rigid si/sau complex, dupa anumite masuratori si standarde precise.

Astfel, noi recomandam procesul de debitare cu laser oferit de catre Analko.