Anvelope iarna si all season- caracteristici principale

Alegerea unor anvelope vara tine in primul rand de respectarea unor criterii de baza cu privire la detaliile tehnice dar si la cele specifice, care iti pune in valoare stilul propriu. Cea mai importanta caracteristica este diametrul cauciucurilor, pentru a de acesta depinde stabilitatea masinii. Acesta trebuie sa fie identic cu diametrul jantelor iar aceasta informatie o poti afla usor din cartea tehnica. 

Trebuie sa acorzi atentie si indicelui de sarcina. Acesta arata greutatea maxima exprimata in kilograme pe care o poate sustine anvelopa. Pentru a te convinge de acest lucru, verifica cu atentie tabelul de corespondenta cu indici sarcina. Nu depasi greutatea admisa, pentru ca acestea isi pierd din rezistenta si s-ar putea sa ai neplaceri. 

Tine cont si de indicele de viteza, care iti arata viteza la care o anvelopa poate functiona la randament maxim. Nu depasi viteza maxima permisa de pneu daca vrei sa te bucuri de siguranta deplina. Verifica tabelul de corespondenta cu indici viteza si numarul maxim de kilometri parcursi si fa alegerea corecta. 

Si stilul tau de sofat are o importanta aparte in alegerea cauciucurilor pentru masinile de teren. Daca iti place sa conduci cu viteza inseamna ca ai nevoie de anvelope vara ieftine cu o franare de exceptie, ce iti asigura o manevrabilitate facila. Aceste anvelope au un randament foarte bun, se identifica printr-un consum redus de carburant si se comporta foarte bine pe un teren noroios si denivelat. 

Inainte de a lua decizia finala, trebuie sa stabilesti punctele forte de care ai nevoi. Daca ai un stil de condus sportiv opteaza pentru anvelopele care iti ofera cea mai buna stabilitate la viraje si care au distante scurte de franare. Acestea au un consum mai mare de carburant dar nivelul de adrenalina produs este absolut inegalabil. 

Indiferent de stilul tau, este recomandat sa alegi cauciucurile de calitate superioara, ce au un grad de rezistenta marit. Daca vrei sa te bucuri cat mai mult de confort, alege anvelopele cele mai silentioase, care nu produc prea mult zgomot nici pe terenurile accidentate. 

In ceea ce privesc clasele de aderenta, trebuie sa citesti cu atentie informatiile cu privire la performanta acestor anvelope. Spre exemplu. clasa de aderenta pe ud indica cat de bine poate frana anvelopa in situatia in care mergi pe un drum pe care s-au acumulat cantitati mari de apa. In acest context, clasa A este cea mai sigura iar clasa G cea mai nesigura, deoarece diferenta de franare este foarte mare. 

Si clasa de consum de carburant este importanta, astfel ca clasa A te ajuta sa faci economii importante in timp ce clasa G mareste semnificativ consumul. Acceseaza site-ul online pneuhub.ro si alege setul de anvelope iarna de care ai nevoie.