Alegerea papusilor pentru fetitele noastre – pasi practici

 

Păpușile sunt cu mult mai mult decât o jucărie. Sunt o piesă importanta in creșterea copilului nostru, o legătură între copil și universul adulților. Jocul cu păpușile îi ajută pe copii să descopere roluri distincte prin cultivarea și oferirea încrederii, prin vise și întâlniri cu tovarășul și prietenul care îi va înțelege întotdeauna.

 

Atunci când este aleasă corect, o păpușă are puterea de a fi cea mai bună prietenă, o sursă de confort și o modalitate de a arăta creativitate.

 

Cum ne asiguram că păpușa pe care o cumparam va fi toate aceste lucruri și mai mult decat atat?

 

Putem începe prin a alege o păpușă adecvată vârstei fetiței. Fiecare grupă de vârstă folosește păpuși într-un mod diferit, ceea ce înseamnă că probabil nu ar trebui să cumperi aceeași păpușă pentru copilul de 1 an și cel de 5 ani.

 

poza: kizo

Iată câteva caracteristici de care trebuie să te uiți într-o păpușă pentru a găsi păpușa potrivită pentru vârsta potrivită:

 

  1. Etapa de nou-născuti

În timpul primului an, bebelușii nu au abilitățile motorii și cognitive de a îmbrățișa ușor sau de a se juca cu o păpușă (cel puțin până când se apropie mult de prima lor aniversare).

 

Cu toate acestea, le va plăcea cu adevărat să se uite și să țină păpuși. Din acest motiv, este important să alegeți o păpușă care are caracteristici definite, cu contrast ridicat și un corp moale.

 

  1. Copii mici

Odată ce un bebeluș se transformă într-un copil mic (în jurul vârstei de un an), va dori să obțină cât mai mult timp cu noua lor păpușă. Când vine vorba de alegerea unei păpuși pentru această grupă de vârstă, din nou, cu cât este mai moale, cu atât mai bine. Acestea fiind spuse, de asemenea, doriți să vă asigurați că este lavabil cu mașina, deoarece cine știe ce va face copilul mic cu el? Rețineți că această grupă de vârstă este încă susceptibilă la sufocare, așa că păstrați toate accesoriile mici departe!

 

  1. Preșcolari

Până la vârsta de doi sau trei ani, fetele încep cu adevărat să-și exercite imaginația.

 

Le place să joace de-a mami și să-și trateze păpușa ca și cum ar fi a lor. Căutați o păpușă care să permită mișcarea și să promoveze descoperirea, cum ar fi una care poate fi hrănită sau careia i se pot schimba hainele.

 

Și, deși obiectele foarte mici sunt încă o problemă, puteți promova creativitatea ei cu câteva accesorii pentru hrănire, schimbare și dormit.

 

  1. Grădinița

Având în vedere că independența și libertatea ocupă un loc central acum, păpușile pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani ar trebui să se concentreze pe visele tinerei fete.

 

  1. Fetele din școala primară

Odată ce au împlinit vârsta de șapte ani, fetele fac totul cu păpușile lor. Ele devin cele mai bune prietene ale lor și sunt întotdeauna invitatela petreceri și la ceai.

 

Profita de preturi speciale pentru sute de papusi si descopera oferta magazinului cu articole pentru copii KIZO.ro!